top of page

Madeira Projekt 3.

Költözés Madeirára

A ház eladása tehát gyorsan ment, örültünk is nagyon, de ekkor kezdődött csak a neheze. A repülőjegyünk megvolt február 19-re, szóval összesen 4 hetünk maradt, hogy mindent elintézzünk.


Először is költöztető céget kellett találni, akik ilyen szűkös időkereten belül is vállalnak egy ilyen volumenű, tengeren túli költöztetést. Nem volt könnyű. Lényegében 2 cég volt, aki vállalni tudta. Az egyik egy hamburgi, ismert nagy nevű német cég, aki Hamburgból induló hajóra tenné a konténerünket és elhajóztatnák Madeirára. Szimpi nem? A másik egy névtelen, viszonylag új, később kiderült, hogy nem is német, hanem félig ukrán, félig görög cég, akik Hamburgban kamionra pakolnák a cuccainkat és levezetnének vele és az autónkkal Lisszabonig, ahol átpakolnák konténerre, áthajóztatnák Madeirára, ahol újra kamion szállítaná ki a megadott címre.


Nem túl szimpi. DE! A hamburgi cég 8 hét, a másik viszont a sok ide-oda pakolgatással együtt is, 2 hét szállítási idővel számolt. Ez azért nem mindegy, mert mivel visszük az összes cuccunkat, ezért nekünk egy üres lakást kell hosszútávra bérelnünk, de arra az időre amíg a holmink úton van, (2-8 hét) bérelnünk kell egy bútorozott lakást vagy házat. Ezek viszont lényegesen drágábbak.


Nem mindegy, hogy 2 vagy 8 hétre bérelsz egy full felszerelt házat az Airbnb-n. Mi ráadásul egy szuper, medencés házat terveztünk be erre a várakozási időszakra, mintegy nyaralás jelleggel, hiszen amíg a konténer nem érkezik meg, addig úgy sem tudunk semmit csinálni, utána viszont lesz bőven tenni való, jobb ha szépen rápihen az ember.


Az üres lakást hosszútávra viszont már előre le kellett foglalni, mert azért jó, ha tudja az ember, hogy hova megy és a költöztetőknek is már jó előre meg kellett adni a címet.


Szóval az átmeneti időszakra két lakást is bérleni kellett és így nem volt mindegy hogy 2 vagy 8 hétig tart... Ezt azért eresztettem ilyen bő lére, mert nagyon sokan kérdezték tőlem újra és újra, hogy miért kellett két lakást bérelni az elején. Hát ezért, mert kellett egy üres hosszútávra és egy berendezett rövidtávra.


Természtesen a költöztetési idő rövidsége miatt a kis névtelen céget választottuk. Tomi többször beszélt a cégvezető sráccal, nagyon szimpatikus volt neki, én aggódtam, hogy nincs ilyen jellegü tapasztalatuk, ők pedig kérték a bizalmamat, kihívásnak és jó referenciának tekintettek minket. Mivel Tomi egyértelműen mellettük voksolt, én is megadtam magam.


Utólag elmondhatom, hogy nagyon jó döntés volt. A legprofibb módon intéztek mindent. Ha valakit érdekel, írjon és megadom a kontaktot. Mi biztos, hogy már csak velük költözünk, ha még egyszer arra kerülne a sor.


Hamburgban épp orkán tombolt a költözés estéjén, ennek ellenére minden simán ment. Délután megérkeztek 8-an, dobozokkal, kötegelőkkel, meg mindenféle tekercselésre szánt dolgokkal. Egész éjjel és másnap egész nap pakoltak, csomagoltak. Minden bútordarabot alaposan becsomagoltak, hogy nehogy bármi megsérüljön a hajón vagy a kikötőben való pakolgatások során.


Mi elmentünk otthonról és rájuk bíztunk mindent. Egyrészt csak zavartunk, látszott, hogy tudják mit csinálnak, másrészt nem is lett volna hol aludni, az ágyakat is betekercselték és felpakolták a konténerre. Én a dolgok oroszlán részét már megtettem. 2 héten keresztül szelektáltam: elajándékoztam, eladtam, kidobtam. A házban már csak azok a dolgok voltak, amit hozni akartunk magunkkal.


Odaadtuk a kulcsokat és elmentünk barátokhoz. Megbeszéltük, hogy Madeirán találkozunk és bíztunk benne, hogy viszontlátjuk még őket és a holmijainkat. Tomi csak annyi mondott, ne aggódj, ami fontos, az velünk lesz a repülőn... Másnap egyszerre indultunk. Mi a két gyerekkel és két cicával közvetlenül Madeirára akartunk repülni, ők pedig elindultak Lisszabonba.


Az autónk 10 nap múlva Madeirán átvehető volt, a konténer a cuccainkkal 2 hét múlva pontosan időre megérkezett. Egy tányérom sem tört el, semmi nem sérült meg, a srácok vérprofik, a kipakolást is intézték, a polcokat felfúrták a falra, a bútorokat összeszerelték, még egy kis idejük is maradt strandolni egyet mielőtt visszaindultak Hamburgba. Sikertörténet.


Ilyen egyszerűen kerültek a dolgaink Hamburgból Madeirára. De mi történt velünk? 12 bőröndbe sikerült összecsomagolnunk azokat a dolgainkat, amiket nélkülözhetetlennek gondoltunk arra az időre, amíg megérkezik a konténer. Plusz 2 cica... Aggódás, hogy hogy viselik a repülést, bepisilnek, ne adj Isten bekakilnak-e. Mindegy, akármi jön, csak 4 óra. Kibírjuk. Hamburgban felszállunk, Madeirán le. Easy-peasy. Mi történhet? Ki gondolta volna akkor, hogy mennyi minden történhet...


Például, hogy rossz helyen száll le a repülő...


De ez már egy új történet.


Ha érdekelnek rövidebb, naprakész bejegyzések tőlem, kövessétek a facebookon az abigelet nevű oldalamat.


Puszi ölelés, Abigél

379 megtekintés1 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

1 Comment


Ildikó Kiss
Ildikó Kiss
Sep 08, 2022

Egyre jobb a történet, de ma már nem tudok többet elolvasni, de holnap folytatom.

Like
Subcribe
bottom of page