USA Road trip 4.
top of page

USA Road trip 4.

Philadelphia


Miután autóba szálltunk és elhagytuk New Yorkot, pontosan kidolgozott tervünk nem volt, csak New York első 5 napjára volt szállás foglalva. Azon túl annyi volt csak biztos, hogy leautózunk Washingtonig majd onnan föl Buffaloba a Niagarához és onnan vissza New Yorkba. 3 hetet szántunk erre az útra és mivel nem akartunk feszített ütemtervet, időközben foglaltunk lényegében másnapra vagy aznapra a szállást.


A booking.com-on ez kiválóan működik. Első állomásunk New York után, Philadelphia volt. Körülbelül félúton van New York és Washington között és ott mindenképp szerettünk volna eltölteni pár napot. Egyrészt történelmi jelentősége van, mert ott írták alá a függetlenségi nyilatkozatot és mindenképp szerettem volna látni a Liberty Bellt is.


Ezen kívül itt forgatták a Rocky-t és itt van a híres lépcső, amin edz és fut az Eye of the tiger című számra a Rocky 1-ben.


Naná, hogy felfutottunk rajta:



Ellátogattunk a Franklin Institute-ba is, ami óriási élmény volt a gyerekeknek és nekünk is. Mindenkinek ajánlom, aki erre jár és legalább 10 év körüli gyerekei vannak. A kisebb gyerekeknek inkább a Please touch museum ajánlott.



A Franklin Institute-ban épp Disney 100 Exhibition volt a Disney 100 éves évfordulója alkalmából. Naná, hogy arra is befizettünk. Egy különleges élmény volt látni többek között az eredeti Csipkerózsika, Hófehérke könyveket vagy az eredeti Pinocchio fababát 1940-ből.




Ezt követően megkóstoltuk a híres Philly cheesesteak-et. Természetesen megkerestük a leghíresebb helyet a városban a Geno's-t, ami a legrégebbi hely és a bloggerek nagy kedvence, első a top 10-es listákon.


Geno's Steaks

Nekünk nem jött be különösebben, a szemben lévő Pats nevű helyen sokkal finomabb volt.


Ami Philadelphiában említésre méltó még az őrült motorosok vagy quadosok, nem is tudom minek nevezzem őket. A legtöbb sufnituningnak tűnt, teljesen átalakított mindenféle motorra emlékeztető járműveken közlekednek csoportba verődve, elképesztő hangerővel döngetik a zenét, ami vagy be- vagy hozzáépített erősítőkön keresztül hívja fel mindenki figyelmét pár száz méteres körzetben arra, hogy ott ők most áthaladnak.


Vannak 3 és négy kerekű változatok, a négy kerekű quadokon ész nélkül kétkerekeznek és nagyokat kurjongatva átmennek minden piros lámpán.


Sokszor közlekedtünk Uber-rel Philadelphiában, mert olcsóbb és gyorsabb volt eljutni A-ból B-be.


Parkolók vagy nincsenek vagy nagyon drágák. 5 dollár per óra miközben az Uber 2 perc alatt ott van bárhol érted és házhoz visz 10 dolcsiért szinte mindenhová a városban.


Ezt csak azért írtam mert miután sokat Uber-eztünk, több helyivel is alkalmunk adódott beszélgetni és elmondták, hogy van olyan, hogy 200 ilyen motoros halad át a főutcákon mindenre és mindenkire tekintet nélkül és a rendőrök tehetetlenül, szirénázva száguldoznak utánuk.


A philadelphiai szállást első körben csak 3 napra foglaltuk le, mert úgy gondoltuk annyi elég lesz a betervezett látványosságokra, de olyan szuper volt a lakás, hogy beficcent egy pihenőnap is.


A New Yorki hotel után, ami bár helyzetét tekintve szuper helyen, közvetlenül a Times Square-en volt, de őszintén szólva alig fértünk el benne. Oda lényegében csak aludni mentünk haza és inkább egész nap úton voltunk. Ennek megfelelően eléggé elfáradtunk és mikor Philadelphiában átvettük az apartmant, ami 107 nm volt, az maga volt a mennyország.


3 szoba, nappali, konyha, mosógép, minden, ami kell. Úgy döntöttünk tehát, hogy itt egy nappal tovább maradunk. Ez a jó abban, ha nincs fix szállás előre lefoglalva, hiszen így szabadon változtathatunk a terven.


Az árak államról államra változnak és mi ugyanazért az árért New Yorkban egy pici lyukat, Pennsylvaniában pedig egy luxusapartmant kaptunk. A büdzsénk 200-300 euróra volt betervezve per éjszaka, ami a szállást illeti.


Miután egy nappal tovább maradtunk Phillyben, még sikerült megnéznünk a Zoo-t is.


A gyerekek még Madeirán megkapták feladatnak, hogy kutassanak kicsit a neten, hogy melyik állomáson milyen érdekességeket akarnak majd megnézni. Madeirán nincsenek állatkertek, így kicsit sem csoda, hogy az állatkertek szinte mindenütt felkeltették az érdeklődésüket. A philadelphiai leginkább a tigris terasz miatt volt érdekes nekik, mert úgy reklámozták, hogy ha szerencséd van, látni fogod a tigrist átsétálni a fejed felett. Szerencsénk volt.



Bowlingoztunk is egyet a helyi plázában, miközben odakint ítéletidő tombolt, tornádó riadó volt kiadva éjfélig. Egyszer el is ment az áram. De hamar megoldották a problémát és igyekeztek szuper hangulatot teremteni bent. Például minden órában félbe szakították a játékot és megkértek minden csapatból egy személyt, hogy vegyen részt egy közös kihívásban. Ez úgy nézett ki, hogy egyszerre kellett minden pályán gurítani és aki minimum kilenc bábut ledöntött, az ajándékot kapott. Noelem nagy bowlingos, nyert is ezt azt, nagyon büszkék voltunk rá.


Másnap tovább álltunk, elindultunk Washington felé, de nem jutottunk csak Baltimore-ig. Kiderült, hogy itt van a keleti part legnagyobb Aquariuma, amit mindenképp meg kellett néznünk...


Innen folytatom legközelebb.


Gyertek velem Baltimore-ba is!


Abigél

32 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Subcribe
bottom of page